torsdag 21 februari 2008

Keynes barnbarn - klok bok av Christer Sanne

Här finns inlägget numera!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Fick syn på din blogg när jag letade efter någon text om "tjänstedilemmat", som knappast uppmärksammas i dag, trots i det ligger väldigt mycket av problemen i vårt nuvarande marknadsekonomiska, internationella system. Du verkar ha funderat på lite av varje. Ska kanske kolla mer om vad du har producerat när tid och ro infinner sig i mitt liv.

Skrev Hans, som försöker vara gymnasielärare i sanhällskunskap och psykologi och ändå få ord att tänka, känna och leva.

Anonym sa...

Få ORK var det meningen, inte "ord".

Karl-Erik Edris sa...

Hej Hans,
Jag delar helt din uppfattning om tjänstedilemmats betydelse. Men det är en synnerligen het potatis, som tydligt visar på bristerna i vårt nuvarande heligförklarade ekonomiska system. Alla som reflekterar närmare över tjänstedilemmats innebörd inser ju snabbt att i dess förlängning får vi med nuvarande ekonomiska system ett samhälle där vi till sist inte anser oss ha "råd" med särskilt mycket av det som gör livet värt att leva.

En mild försmak av vad som komma skall såg jag på TV häromåret i ett inslag om japanska pensionärer. Det som särskilt grep mig var en mycket mager, nästan fågelliknande dam som fick anstränga sig till det yttersta för att möta sin matningsrobots allt annat än finslipade rörelser.