måndag 26 januari 2009

Obamas kraftfulla och djupt tänkta tal

Här finns inlägget numera!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ett bra tal tyckte jag, även om jag tycker jag hört bättre av honom. Men Obamas talarkonst är så lysande att många av oss förväntar oss att de skall vara fantastiska varje gång.

Karl-Erik Edris sa...

Det är stor skillnad mellan att hålla tal som skall göra medborgarna entusiastiska i en valkampanj och att hålla tal som skall få dem både att förstå en komplicerad situation och att det krävs av dem som medborgare att de har en mogen och långsiktigt ansvarstagande hållning till sina personliga liv och till samhällsutvecklingen om den krisartade situationen skall kunna hanteras rimligt framgångsrikt.

Det retoriska fyrverkeriet passar förstås för valkampanjen. Medan Obama denna gång mera framträdde som den välformulerade och kloke, men samtidigt stränge fadern.

Anonym sa...

Man kan fundera på vilka som står bakom Obamas presidentvalskampanj. Den som blir uttagen till få ställa upp i Amerikanska presidentvalet har nog rättså många förplikelser att uppfylla. George Soros är visst inblandad bland andra. Vad har Soros för motiv? Han är väl inte känd för att göra något han inte tjänar på. Den ende något så när ärlige politiker som finns den andra sida Atlanten är väl Ron Paul, enligt min mening.