tisdag 3 juni 2008

Sjukvårdens häpnadsväckande makt över våra sinnen

Här finns inlägget numera!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vården har blivit smutsig och stressig,dom enkla åtgärderna är en mycket bra början. Men Ack så svåra!

Karl-Erik Edris sa...

Jag har förstås inget emot de enkla åtgärder du åsyftar. Men även om vi antar att en hel del liv skulle kunna räddas på sikt med bättre hygien och stressavlastande högre bemanning så kvarstår min häpnad över att reaktionerna på sakernas nuvarande tillstånd karaktäriseras av vad som rimligen måste betecknas som upphöjt lugn.

Anonym sa...

Hur smart är det att lägga ett förslag från socialministern, att folk ska kunna ha sina patientjournaler på nätet? Efter alla dessa avslöjanden om intrång och data hackers som ständigt gör livet surt för dator användare.
Vem tror på fullaste allvar att ett så osäkert och otillförlitligt system som nätet skulle kunna ge patienter en ökad trygghet?
Tryggaste sättet är att ange information om sina patientjournaler är med sitt ID-kort. Life Care Card är ett sådant ID kort som fungerat i mer än 15 år och som både hjälpt och har räddat många. På kortet anges på vilket sjukhus dina journaler förvaras och hur man kommer i kontakt med din läkare eller ditt sjukhus, anhöriga etc.
Fördelen med ID kort som informationsbärare är många tex att det kan användas i hela världen, informationen på kortet står i klartext vilket ger en överlägsen snabbhet, dessutom krävs ingen läsutrustning.
Läs här:
http://www.mymess.com/account/77801/gallery/image/43923.htm

Anonym sa...

intressant länk angående vårdfusk och upprensning:

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/omfattande-journalfusk-utreds-av-polisen%28637390%29.gm

Anonym sa...

Här är visst mera information om vårdskandalen i småland.

http://www.sr.se/kronoberg/nyheter/artikel.asp?artikel=2069650